De 15 beste winkelsteden ter wereld - Elsevier Retail

Het Amerikaanse onderzoeksbureau CB Richard Ellis Group publiceerde recentelijk een rapport onder de naam How Global is the Business of Retail. Daarin werden de vestigingslocaties van 280 van de belangrijkste retailers ter wereld in 67 landen geanalyseerd. Daaruit kwam een lijst naar voren van steden met het compleetste aanbod aan internationale retailers. Het Nederlandse retailplatform van Elsevier besteedt daar vandaag aandacht aan. In de lijst van de Top-15 beste winkelsteden ter wereld staan 2 Spaanse steden: logischerwijs de 2e grootste steden Madrid en Barcelona, beiden met een plek in de Top-10.
Op plaats nummer 5 staat Madrid met 44% van de grote internationale winkelketen vertegenwoordigd in de stadsgrenzen. Wat Madrid typeert volgens de onderzoekers is het grote aantal flagshipstores in de stad en dat het een echte merkenstad is. Morgen zullen we wat meer aandacht besteden aan de flagshipstore van Telefonica wat gevestigd is aan de Gran Via in Madrid.

Op plaats 9 vinden we de Catalaanse hoofdstad Barcelona terug, met een vertegenwoordiging van 39% van de grote internationale retailketens. Volgens het juryrapport worden de grote retailers vooral aangetrokken door de prachtige architectuur van de stad en het feit dat het één van de belangrijkte toeristenbestemmingen is. De komende tijd zullen we een wandeling maken door het Barcelonese retaillandschap met onder andere de nieuwe boekenwinkel Bertrand, Sony Style de flagshipstore van Sony (beiden op de Rambla de Catalunya) en Vinçon op de Passeo de Gracia.
Voor het volledige overzicht van de Top-15 beste winkelsteden ter wereld verwijzen wij u graag naar de pagina van Elsevier Retail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin