De Spaanse supermarktketen Condis zet zich onverminderd in voor een duurzame, milieuzuinige winkelformule


De Spaanse supermarktketen Condis geeft een nieuwe impuls aan het duurzame ondernemen. Het laatste resultaat hiervan is de elektrische bestelwagen waarmee de boodschappen bezorgd gaan worden. Op dit moment wordt dit initiatief slechts uitgevoerd in de regio van Barcelona, maar zijn er al plannen om het naar de andere winkels in Spanje uit te breiden.

De nieuwe bestelwagen bereikt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en heeft een bereik van 160 kilometer met een beschikbaarheid van tot 2 ton gewicht. De oplaadplaats van deze elektrische wagen is bij het hoofdkantoor van Condis in Montcada i Reixach (provincie Barcelona), waar tevens 200 zonnepanelen en biodiesel tankstations op het terrein.

Op dit moment bezit de Condis groep 20 bestelwagens in de regio Barcelona om de internetbestellingen thuis te laten bezorgen. De nieuwe wagen, als eerste levensmiddelendistributeur in Spanje, wordt niet toegevoegd aan het huidige wagenpark van Condis, maar vervangt de traditionele wagens langzamerhand.

Het grote voordeel van deze nieuwe bestelwagen is dat er geen uitstoot van schadelijke stoffen is, hiermee worden dagelijks tussen de 70 en 80 orders afgeleverd. Naast het niet uitstoten van CO2, zijn er minder kosten van onderhoud aan verbonden, de motor is eenvoudiger dan bij een traditionele wagen.

Condis supermarkten kan men vinden in Catalonië en het centrum van Madrid, met 193 eigen winkels en 224 franchise-vestigingen. In 2008 heeft de Condis groep een omzet van 762 miljoen euro behaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin