Spanje staat aan het begin van een grote prijzenoorlog

Nadat de afgelopen weken al een hevige strijd gevoerd werd rond Mercadona en de fabrikanten (Mercadona heeft meer dan 1.400 referenties vervangen voor Eigen Merkproducten). Lidl heeft daarop het assortiment merkproducten verhoogd om in dat gat wat ontstaan is in te springen.

Vandaag werd bekend dat Carrefour zijn prijzen met 25% verlaagt. De campagne onder het mom van "de grootste prijsverlaging ooit gerealiseerd door een Spaanse supermarktketen in Spanje". Een prijsdaling tot 25% in alle categorieën en met een gemiddelde van 10.000 artikelen per winkel. Met deze drastische prijsdaling verwacht Carrefour een besparing van jaarlijks 500€ in de boodschappenmandjes van de gezinnen. De prijsdaling heeft een permanent karakter en wordt zowel toegepast op de eigen merk Carrefour producten alswel de A-merken.

De bedoeling is dat de prijzen lokaal, in elk van zijn centra, aangepast wordt. Hiermee willen ze door heel Spanje de goedkoopste keten worden. Op deze manier worden de belangrijkste producten vooral verlaagd in prijs, de door Carrefour meest evident aangeduide aankopen (afhankelijk weer van de behoeften van elke locatie). Bij het bepalen van de kortingen wordt dus rekening gehouden met het boodschappenmandje van elke lokatie en de regionale situatie van de vestigingen.

Voor het hanteren van deze strategie heeft Carrefour nauw samengewerkt met 12.000 nationale, regionale en lokale bedrijven. Het doel is gezamenlijk de omzet te verhogenen de kosten te verlagen, resulterend in de beste prijs en het beste aanbod van producten.

Dit artikel is geschreven door Maurice van der Kooij, International Marketing Consultant voor Jos de Vries The Retail Company in Barcelona. Indien gewenst hou ik u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen in de Spaanse supermarktbranche. Daarnaast kunt u de ontwikkelingen volgen op www.retailinspanje.blogspot.com of mij een e-mail sturen indien u vragen heeft over de situatie in Spanje. maurice@josdevries.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin