Forum Sport: de Spaanse nieuwe keten voor sporters

De Spaanse ‘sport detailhandel’ is één van de meest concurrerende markten van Europa. Grote internationale spelers als Decathlon, Foot Locker, Intersport, Sp®inter en nationale retailers als El Corte Ingles, Forum Sport (Eroski group) en Bennito Sport, voeren de laatste twee jaar een voortdurende strijd om een groter marktaandeel.

In deze behoorlijk versplinterde markt zag Forum Sport kans om door de ontwikkeling van een nieuw uniek winkelconcept marktleider te worden in de sport retail. Forum Sport, met meer dan 35 winkels in Spanje, heeft haar krachten gebundeld met Jos de Vries The Retail Company om dit nieuwe winkelconcept te ontwikkelen. Doelstelling is om de hele Spaanse markt te gaan veranderen.

Momenteel zijn er verschillende sportwinkelconcepten in de Spaanse retail. Van de categorie ‘killer’ Decathlon en het warenhuis El Corte Ingles, tot aan het modieuze merk Foot Locker. Na een uitvoerig marktonderzoek van Forum Sport en Jos de Vries The Retail Company is de conclusie dat het nieuwe winkelconcept als ‘De Experts in Sports’ in de markt gepositioneerd moet worden.

Onder de merknaam Forum Sport gaat het nieuwe winkelconcept zes speerpunten uitdragen:

1. Forum Sport is de specialist in Sport.
Welke sport je ook beoefent, Forum Sport zorgt voor al jouw kleding en materialen.
2. Forum Sport voor alle soorten sporters.
Of je nu professional, expert of amateur bent, Forum Sport is de plek waar je moet zijn.
3. Forum heeft het breedste assortiment van verschillende merknamen in alle takken van sport.
Als je een sportexpert bent, moet je uit alle merken kunnen kiezen. Bij Forum Sport vind je meer dan 250 topmerken!
4. Forum is een service centrum.
Heb je vragen of twijfels over de sport die je beoefent, bij Forum Sport vind je het antwoord. Tal van informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de sport die jij beoefent (sportevenementen, nieuwe producten, etc.). Het nieuwe concept verkoopt niet alleen, maar wil ook een informatiecentrum op het gebied van sport zijn.
5. Forum Sport heeft een minimum prijs garantie.
Door de grote variatie in aanbiedingen en een lage-kosten-beleid, krijgt de klant een laagste prijs garantie.
6. Forum Sport is een levensstijl.
Dat betekent dat Forum Sport de meest trendy en modieuze zaak is op het gebied van sport!

Flower power voor sporters
Het was een enorme uitdaging voor Forum Sport en Jos de Vries The Retail Company om al deze waarden te vertalen naar een nieuw concept. Het allereerst zijn we gaan zoeken naar een nieuwe lay out. Na de onderverdeling van de winkel in 10 segmenten, nl. extreme sports, watersporten, bergsport, buitensport, teamsporten, atletiek, tennis & badminton, wielersport accessoires & mode ) heeft de lay-out de vorm van de bloem ‘Margriet’ gekregen. Elk bloemblaadje staat voor een ander sportsegment. In het midden van de winkel staat de wereld van de mode centraal.

Op deze manier biedt de nieuwe lay-out de klant een goed overzicht van de winkel en kan men makkelijk zijn weg vinden. Om het winkelconcept te kunnen vertalen naar de verschillende typen sporters, is elk segment weer onderverdeeld in professionals, experts en amateurs. Op deze manier kan elke type klant makkelijk zijn weg vinden op de afdeling. Ieder segment is op zijn beurt weer omgetoverd tot een unieke plek (door licht, decoraties en graphics) die correspondeert met de sfeer die past bij dat type sport. In het segment extreme sports zijn de muren met grafity bespoten en is er een roestvrij stalen schans waar klanten hun skateboard kunnen uitproberen.

Al deze verschillende ‘sferen’ worden ondersteund door informatieborden en plekken waar workshops worden gegeven. De klant krijgt er de meest ultieme vorm van service geboden, zo is er een fietsenmaker, zijn er montages en verstellingen van skischoenen en bindingen; de nieuwste bergbeklimmersexcursies, schoentesten, enz. Tenslotte, om te promoten dat Forum Sport echt de laagste in prijs is, worden er speciale wekelijkse aanbiedingen gedaan op specifieke plekken in de winkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin