Retail Spanje: convenience-concept Vips

Koppeling van vrijetijd, kruidenierswaren en gastronomie op basis van het Convenience-concept In de retail is algemeen geaccepteerd dat het Convenience store (C-store) format elke dag meer aandacht krijgt. De belangrijkste drijvende krachten achter deze trend zijn het veranderende koop- en consumentengedrag van mensen plus het strengere overheidsbeleid als het gaat om de beperking van de opening van grotere winkels. In hun pogingen deze uitdagingen de baas te worden zien retailers het convenience store format als een oplossing.

Innovatieve manieren om de omzet te verhogen

In dit verband is de Spaanse retail geen uitzondering. Bedrijven als El Corte Ingles bijvoorbeeld investeren steeds meer in dit format. Gegeven de hoge prijzen die gevraagd worden voor het huren van locaties op stand (en dat is voor C-stores een must) rechtvaardigt de verkoopomzet per vierkante meter die gegenereerd kan worden soms het gebruik van het C-store format niet. De enige manier waarop een C-store dus een gezonde balans kan realiseren is via het vinden van nieuwe en innovatieve manieren om de omzet te verhogen door oplossingen te bieden voor een grotere doelgroep.

Grotere keuze aan non-food vrijetijdsproducten

Volgens deze filosofie hebben de VIPS C-stores (die we alleen in Spanje tegenkomen) een concept ontwikkeld dat een combinatie is van vrije tijd, kruidenierswaren en gastronomie onder één dak van niet meer dan 400 m2.Voor deze innovatieve oplossing voor een C-store hebben de VIPS-stores hun verkoopoppervlak onderverdeeld in 5 verschillende werelden. De eerste drie daarvan zijn standaard, zoals ze in elk ander C-store concept voorkomen. Dit zij de afdeling kant-en-klaar producten, de cafetaria en de kleine kruideniersafdeling voor “nood”-aankopen. Wat echter nieuw is aan het VIPS-concept is de grotere keuzenop het gebied van non-food vrijetijdsproducten, variërend van bestsellers en cd’s tot Playstation consoles. De non-food producten van VIPS kunnen u ook redden in vervelende situaties! Als u een verjaardag bent vergeten kunt u ’s nachts om 2 uur nog terecht om een keuze te maken uit een breed assortiment cadeaus van topkwaliteit!

Te mooi om waar te zijn!

Als u denkt dat dit nog niet innovatief genoeg is, moet u eens een kijkje nemen in hun restaurant dat een oppervlakte heeft van maar liefst 400 vierkante meter. Gecombineerd met de verder uitgebreide keus aan boeken en kranten kunt u bij VIPS genieten van topkwaliteit gastronomie terwijl u uw favoriete boek of tijdschrift leest. En dat is nog niet alles! Al deze oplossingen die de VIPS-store biedt worden geleverd door een vriendelijk, enthousiast team mensen die altijd ter beschikking staan om u te helpen. OK, u denkt misschien dat dit te mooi is om waar te zijn, maar gelooft u me, ik heb het zelf ervaren!Jos de Vries The Retail Company SpanjeT 0034 667019175 - m.vanderkooij@josdevries.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin