Nominatie Aquie (Grupo Cuevas) voor meest innovatieve retail concept (World Retail Congress)

De kandidaten voor de jaarlijkse World Retail Awards zijn bekend gemaakt. In de categorie Retail Innovatie is de Spaanse formule Aquié van Grupo Cuevas 1 van de kandidaten. (naast kandidaten uit o.a. Frankrijk en Turkije).

De Spaanse formule Aquié is door Jos de Vries The Retail Company ontwikkeld en baseert zich op een nieuw design, het gebruik van nieuwe technologieën en een uitgebalanceerd assortiment gebaseerd op gezonde levensmiddelen. Dit alles vanuit het oogpunt van Green Retailing waarbij het milieu centraal staat. Zo worden er uitsluitend met biologisch afbreekbare tasjes en is het meubilair en verlichting op energiebesparing gericht.

Naast deze innovatieve aspecten van Green Retailing is er voor de klanten de keuze van een uitgebreid assortiment van dagelijks variërende verse en gezonde menu´s (voorverpakt of nog te bereiden). Deze producten zijn in combinatie met de universiteit van Vigo samengesteld op een ecologische en gezonde manier.
Deze 5e generatie supermarkt is naast het succes van de nominatie voor de World Retail Awards erg tevreden over de resultaten van dit nieuwe innoverende concept. Zo werd er onlangs de 2e winkel in A Porriño geopend. De eerste winkel heeft dagelijks meer dan 1.250 klanten over de vloer en de resultaten liggen 29% boven de andere winkels van Grupo Cuevas.

De World Retail Awards worden op 7 mei tijdens het World Retail Congress in Barcelona uitgereikt. Voor meer informatie over de World Retail Awards en het World Retail Congress kunt u hier terecht. Voor meer informatie over Jos de Vries The Retail Company Spanje kunt u hier terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin