Danone debuteert als retailer door opening supermarkt in Barcelona

In 1919 richtte Isaac Carasso het bedrijf Danone op in een achterkamer in het centrum van Barcelona, waarvandaan yoghurts bereid werden. Negentig jaar later heeft de Franse multinational deze stad uitgekozen voor zijn wereldwijd debuut als retailer. Gisteren opende deze eerste winkel zijn deuren.

De winkel gevestigd aan de Avenida Diagonal biedt de klanten een koopervaring aan gerelateerd aan gezondheid, voeding en de geschiedenis van het merk. In de yogurt-afdeling worden de voordelen van de eigen yoghurts als Actimel, Danacol, Soja Savia, Vitalinea of Activa, alsmede de grote variƫteit aan yoghurts and melkproducten gepromoot.

In de winkel bevindt zich tevens een museum waar de geschiedenis van yoghurt op basis van de geschiedenis van Danone beschreven wordt, met interactieve touch-screens en een zone waar merchandising van het bedrijf aangeschaft kan worden. De winkel bevat daarnaast 2 zalen waar conferenties over voeding en goede gebruiken gegeven worden, dit met het doel de gezondheid van de Spanjaarden te bevorderen middels gezonde voeding.
Als laatste heeft Danone Barcelona ook een restaurant met gezond eten gecreƫerd, mete een goedkoop menu en een uitgebreide kaart met licht-verteerbare maaltijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin