Marks and Spencer keert terug op Spaanse retailmarkt

De Engelse moderetailer Marks & Spencer (M&S), die acht jaar geleden van het Spaanse vasteland verdween, maakt een comeback. Deze herfst opent het bedrijf een winkel in de Spaanse badplaats Marbella.

Het filiaal in de Spaanse kustplaats zal een oppervlakte beslaan van veertienduizend vierkante meter en wordt bestempeld als outlet. Het assortiment omvat onder meer kleding, cakes en koekjes.

M&S weet nog niet precies hoeveel vestigingen er in Spanje op termijn worden geopend. “We kijken altijd naar uitbreidingsmogelijkheden, maar voor we meer filialen openen willen we eerst zien hoe het met de winkel in Marbella gaat”, aldus een woordvoerder van M&S.

Marks & Spencer betrad de Spaanse markt in 1990, waar zij op het vasteland in rap tempo negen winkels opende. Daarnaast opende de formule vier filialen op de Canarische Eilanden.

In 2001 verkocht het bedrijf al zijn vestigingen aan de Spaanse retailreus El Corte Inglés. De vier filialen van M&S op de Canarische Eilanden bleven wel intact. Ook sloot M&S vestigingen in Frankrijk en Duitsland.

De opening van het nieuwe M&S-filiaal in Spanje betekent het begin van een nieuwe expansieslag. Naast openingen in Spanje, denkt de formule aan winkels in India en China. Ook worden gesprekken gevoerd met franchisepartners in Rusland.


Bron : Times Online

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blog Widget by LinkWithin